Kohus peatas Scheeli mõisa maatüki Tallinnale andmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scheeli mõis.
Scheeli mõis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus tühistas Tallinna volikogu otsuse punkti, mille kohaselt soovis Tallinn taotleda linna omandisse endise Scheeli mõisa alale jäävat Kose põik 9 maatükki, et Pirita tervisespordirada jääks avalikku kasutusse.

Tallinna halduskohus rahuldas 31. märtsi otsusega rahuldas Koolituskeskuse OÜ ning John Scheeli ja Ronald Sheeli kaebused ning tühistas Tallinna linnavolikogu 13. novembri 2014 otsuse punkti, mille sisuks oli Pirita linnaosas asuva Kose põik 9 maatüki munitsipaalomandisse taotlemine.

Samuti andis kohus Tallinna linnavalitsusele ülesande lahendada Kose tee 33 asuva kinnistu maa tagastamise avaldused kuue kuu jooksul kohtuotsuse jõustumisest arvates.

Linnavolikogu otsus puudutas üheksa hektari suurust maatükki aadressil Kose põik 9 ning Jõekalda tänav 2a asuvat maad ligikaudse pindalaga neli hektarit. Neil maadel paikneb avalikus kasutuses olev Pirita tervisespordirada, mis teenindab nii Tallinna kui ka selle lähiümbruse elanikke.

Tallinna halduskohtu otsuse võib vaidlustada hiljemalt 30. aprillil ja Tallinna abilinnapea Eha Võrk kinnitas, et linn kavatseb halduskohtu otsuse ka edasi kaevata.

«Linn on taotlemas munitsipaalomandisse maa-ala, kus paikneb terviserada ning mida nii Pirita rahvas kui inimesed kaugemalt on kasutanud talvel suusatamiseks ning muul ajal on nii tervisejooksjate –käijate kasutuses,» ütles Võrk. «Meeldetuletuseks mainin, et mõned aastad tagasi oli üleval kohtuvaidlus Mustamäel Trummi suusaradade tagastamise osas. Tookord saavutas linn kohtus õiguse ning linnarahvas saab jätkata tervisespordi harrastusi ilma takistusteta,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles