Kasiinosaarte planeering jõuab vastuvõtmiseni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatava puhkekeskuse suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jääb moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar.
Rajatava puhkekeskuse suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jääb moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Foto: OÜ Ars Projekt

Paljasaare poolsaare lähedale merre kolme tehissaare ehitust kavandav Märt Sults sai sel nädalal kätte keskkonnamõjude hindamise akti, mis on niisuguste projektide puhul kohustuslik.


Sultsi sõnul viidi juba eile linnavalitsusse. Seal lisatakse see toimiku juurde ja muutub detailplaneeringu lahutamatuks osaks. Nüüd peaks planeering jõudma paari-kolme nädala pärast linnavalitsuse istungile. Pärast vastuvõtmist saadab linnavalitsus planeeringu kehtestamiseks volikokku.

Sultsi Briti partneril Aecomil olevat kõik ettevalmistused tehtud. Turu-uuring ja äriplaan on krediidi saamiseks juba pangale esitatud ning nüüd oodatakse vaid planeeringu valmimist.

«Kasiinosaared tulevad igal juhul. Kui ma juhtumisi ise nende arendamisega hakkama ei saa, siis ma võin kogu dokumentatsiooni ja tehtud töö kellelegi maha müüa. Aga siis jääb täitmata see eesmärk, milleks ma seda kõike tegema hakkasin,» ütles Sults.

Linnavolinik ja koolidirektor Sults on korduvalt kinnitanud, et kogu kasiinosaartest saadav tulu kulutatakse Tallinna koolide arendamiseks.

Ta kavandab Paljassaare lahte kolme tehissaart. Üks neist oleks täielikult kultuurile pühendatud, teisel saaksid inimesed kogu perega mõnusalt aega veeta ning kolmandale koonduksid kõik Tallinna kasiinod. Kasiinosaarele pääseks otse Paljassaare teelt tunneli kaudu. Sinna ehitataks ka üliluksuslikud kortermajad, kuhu saaksid maailma rikkurid endale elamise osta. Saare juurde rajatakse ka uhke jahisadam.

Mullu novembris algatas linnavalitsus kasiinosaarte detailplaneeringu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles