Eesti suursaadik Tšehhi Vabariigis andis üle volikirja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi uus suursaadik Tšehhi Vabariigis Lembit Uibo (vasakul) andis reedel üle oma volikirja Tšehhi presidendile Václav Klausile.
Eesti Vabariigi uus suursaadik Tšehhi Vabariigis Lembit Uibo (vasakul) andis reedel üle oma volikirja Tšehhi presidendile Václav Klausile. Foto: Välisministeerium

Reedel, 17. septembril andis Eesti Vabariigi uus suursaadik Tšehhi Vabariigis Lembit Uibo üle oma volikirja Tšehhi presidendile Václav Klausile.


Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rääkisid suursaadik Lembit Uibo ja president Václav Klaus Eesti ja Tšehhi kahepoolsetest suhetest, teatas välisministeerium. Tõdeti, et mõlema riigi vahel on konstruktiivne ja hea läbikäimine. Lembit Uibo toonitas Eesti ja Tšehhi suhetes potentsiaali neid edaspidi veelgi tihendada. Samuti räägiti põhjalikumalt viimasel ajal Euroopat tabanud majandusraskustest ning suursaadik selgitas Eesti eurole ülemineku tagamaid.

Lembit Uibo on sündinud 27. juunil 1971. aastal. 2001. aastal kaitses suursaadik Uibo magistrikraadi Maastrichti Ülikoolis Euroopa ja võrdleva õiguse erialal. 1999. aastal lõpetas ta Amsterdami Ülikooli magistriprogrammi rahvusvahelistes ja Euroopa suhetes, 1998. aastal Eesti Diplomaatide Kooli rahvusvaheliste suhete ja Euroopa integratsiooni eriala. 1997. aastal lõpetas Uibo Rahvusvahelise Sotsiaalteaduste Rakendusliku Kõrgkooli «Lex» juristi kvalifikatsiooniga. Enne seda õppis Lembit Uibo Tallinna Tehnikaülikoolis masinaehituse automatiseerimisprotsesside erialal.

Diplomaatilist tööd alustas Lembit Uibo 1999. aastal välisministeeriumis Euroopa Liidu õiguse büroos, kus tema ülesandeks oli Euroopa Liiduga liitumisläbirääkimiste õiguslik nõustamine ja ELiga ühinemislepingu ettevalmistamine. Aastatel 2003-2004 töötas Uibo juriidilise nõustajana Euroopa Liidu õiguse ja rahvusvahelise õiguse küsimustes Eesti Vabariigi alalise esinduse Euroopa Liidu juures.

Aastatel 2004-2006 oli Uibo välisministeeriumi Euroopa Liidu õiguse büroo nõunik ja riigi esindaja Euroopa Kohtus. Enne praegusele ametikohale asumist oli Lembit Uibo välisministeeriumi Euroopa Liidu Kohtu büroo direktor ning Eesti esindaja Euroopa Liidu Kohtus. Suursaadik Uibo räägib inglise, vene, prantsuse ja soome keelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles