Allikmaa: kümne aasta perspektiivis võivad rahastajad ERRi vabaleviteenusest loobumist kaaluda

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa kinnitas, et ERRi telekanalid jäävad lähitulevikus veel kindlasti vabalevisse, kuid näiteks kümne aasta pärast ei pruugi rahastajad enam sellel mõtet leida.

Margus Allikmaa ütles, et TV3 otsus paneb väga pikas perspektiivis ka ERRi vabaleviteenuse üle kaaluma, kuid ERR ise seda küsimust kunagi ei tõstata, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ta lisas, et tõenäoliselt lahkub mingil hetkel vabalevist ka kanal Kanal2 ja see omakorda sunnib inimesi, kes siiski tahavad TV3 või Kanal2 saateid vaadata, pöörduma erinevate operaatorite poole.

«Selle tagajärjel võib juhtuda, et vabalevisse jääb kriitiliselt väike hulk inimesi ja rahastajal võib tekkida küsimus, et kas tõesti on mõtet seda avalikku teenust pakkuda,» sõnas Allikmaa lisades, et see on siiski teoreetiline käsitlus, arengu teine või kolmas faas.

«Kui avaliku teenuse tarbijaid, kliente jääb väga väheks, siis tõepoolest on raha eraldaja – olgu selleks rahandusministeerium, parlament, rahanduskomisjon – sunnitud kaaluma, et kas enam on mõtet mingil hetkel seda teenust osta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles