Viimsisse ehitatakse korralik staadion

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi staadion
Viimsi staadion Foto: Viimsi vald

Viimsi valla korraldatud hanke staadioni ehitamiseks võitis Lemminkäinen Eesti AS. Kergejõustiku- ja jalgpallistaadion valmib hilissügisel.

Viimsi valla kergejõustiku- ja jalgpallistaadioni projekteerimis- ja ehitustööde hankes esitati kolm pakkumist. Edukaks pakkujaks osutus Lemminkäinen Eesti AS, kes tegi kõigile nõuetele vastava pakkumise kõige madalama maksumusega, summas 1 304 175 eurot.

Vald loodab lõpliku lepingu sõlmida 16. aprillil, sest vastavalt seadusandlusele kehtib selles osas 14 kalendripäevane ooteaeg, mille jooksul võidavad teised osalised hanke vaidlustada.

Vastavalt sõlmitavale projekteerimise- ja ehituslepingule tuleb staadion ehitusettevõttel valmis ehitada kaheksa kuu jooksul. «Loodame, et staadion valmib hilissügiseks ajaks ning saame veel sellel aastal kasutama hakata,» ütles Viimsi vallavanem Jan Trei.

Randvere tee lähedal asuvale krundile rajatava staadioniga koos on plaanis ehitada kaasaegne kunstmurukattega jalgpalliväljak, mis vastaks mõõtmetelt ja kattematerjalilt Eesti Jalgpalli Liidu staadionite hindamise kriteeriumites sätestatud 3. kategooria nõuetele.

Viimsi vallavanema Jan Trei sõnul tegutseb Viimsi vallas viis munitsipaalkooli, kellel puuduvad kaasaegsed spordivõimalused, uue staadioniga saab see mure lahendatud. «Saame hakata täis mahus ellu viima ka kehalise kasvatuse õpetuse õppekava,» ütles Trei.

Lisaks koolitundidele saavad staadionil tegutseda spordiklubid. Üheks selliseks on Martin Reimi jalgpallikool, kes on pikalt jalgpallistaadionit oodanud. Staadionil hakatakse viima läbi valla spordipäevasid ning uus staadion avardab oluliselt harrastussportlaste treeningvõimalusi.

Staadion on planeeritud Haabneeme alevikku Viimsi Keskkooli kõrval olevale krundile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles