Tallinnas algab kevadine heakorrakuu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heakorratalgud.
Heakorratalgud. Foto: Toomas Huik

Tänavune Tallinna heakorrakuu algab 15. aprillil ning lõpeb 15. mail, tänavu pannmakse põhirõhk mererandade koristamisele ning jäätmete liigiti kogumisele.

«Heakorrakuu tunnuslause on ka sellel aastal: «Lööme linna läikima!». Meie jaoks on kõige tähtsam, et kõik inimesed saaksid kaasatud ja sellel kaasamisel on väga suur mõju. Kui me täna käime ringi ja vaatame, mis on tänavatel, parkides, metsaäärte, siis üsna palju on näha plastikpudeleid ja igasuguseid muid pakendeid. Ja selle vähendamiseks me oleme valmis saanud infobukleti «Heakorra ABC», kus on kirjas kõik alates sellest, kuidas peab ringi käima üht või teist liiki jäätmetega ja lõpetades lindude ja loomadega ning sellega, kuhu pöörduda heakorraga seotud küsimustes,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu.

«Heakorrakuu avatalgud on 18. aprillil Stroomi rannas. Sealsed talgud on traditsiooniliselt kõige paremini läbi viidud. Samal päeval on talgud ka Lasnamäel Priisle asumis. 24. aprillil on talgud Haabersti vana raudteetammi ümbruses, 28. aprillil Kopli pargis, 8. mail Mustamäel Männi pargis, 9. mail Nõmmel Värsi tänava garaažide alal,» loetles Sarapuu.

Tallinna keskkonnaameti eestvedamisel on 24. aprillil talgud Siselinna kalmistul. Sarapuu sõnul toimuvad aprilli lõpus ka traditsioonilised ohtlike jäätmete kogumisringid, mille käigus on võimalik tasuta ära anda patareisid, akusid, vanu ravimeid, värve, lakke, elavhõbedat sisaldavaid jäätmeid ning elektri- ja elektroonikajäätmeid.

Heakorrakuu lõpuüritus toimub Sarapuu sõnul mitme linnaameti koostöös 15. mail Politseiaia pargis algusega kell 15, mil tähistatakse Tallinna päeva. Kavas on renoveeritud purskkaevude avamine, kontsert ja aktiivsemate talguliste tunnustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles