Toompealased muudaks elu turvalisemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Kui riigikogulase lahendada oleks kohe üks probleem, siis mõned rahvasaadikud sooviks muuta Eesti elu mitmes valdkonnas turvalisemaks.

Postimees saatis eelmisel nädalal kõigile 101 riigikogu liikmele e-kirja, uurimaks, millise Eesti probleemi, mis oleks riigikogu võimuses, sooviks nad enne valimisi lahendada. Samuti palusime selgitada, kuidas seda teha saaks. Aega sellele küsimustele vastamiseks leidsid 57 saadikut. Lembit Kaljuvee (Keskerakond) vastas, et ta sooviks vastata, kuid talle ei sobinud formaat. Riigikogulaste vastused ilmuvad vastajate tähestikulises järjekorras.

Igor Gräzin (Reformierakond)

Eesti energeetiline julgeolek. Vähendaksin Eesti sõltuvust Gazpromist. Muide: see nii lähebki. Eesti peab olema energeetiliselt sõltumatu riik ja eestlastel on õigus saada nii odavat sooja, kui võimalik.

Kalle Laanet (Keskerakond)

Lähisuhte vägivallaga seotud seadusandluse kaasajastamine (lähenemiskeelu täitmise kontrollmehhanismi tagamine elektroonilise järelevalvega, rikkumiste korral karistusstruktuuri muutmine), eriti oluline on selle valdkonnaga tegelevate ametnike hoiakute muutmine.

Regionaalpoliitiliselt pean prioriteediks saarte elanike liikumisvõimaluste tagamist läbi erisuste piletihindades. Vajalikud on muudatused ühistranspordiseaduses.

Maret Maripuu (Reformierakond)

Kurb on, et tänini pole suudetud leida konsensust tööandjate ja ametiühingute vahel ja seetõttu on vastu võtmata tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustust reguleerivad õigusaktid, vaja on teha eripensionide ja soodustingimustel vanaduspensionide reform.

Maret Merisaar (Eestimaa Rohelised)

Sel poolaastal plaanivad rohelised suurendada kodanike oma vastutust tervise eest hoolitsemisel (tervisekäitumisel), see ei peaks olema ainuüksi riigi mure nagu täna. Seda saan teha rahvatervise arengu tegevuskava koostamise töögrupi liikmena.

Jaanus Rahumägi (Reformierakond)

Võtaksin vastu korrakaitseseaduse.

Evelyn Sepp (Keskerakond)

Laste ujumisõpetuse lisamine kooolikohustuslikku õppeprogrammi igas kooliastmes ning selle täielik riiklik rahastamine oleks reaalselt võimalikud ja vajalikud muudatused. Siis me vast ei räägiks enam sellest, et tänaseks juba 90 murest murtud peret on üles kasvatanud joodiku, kes on oma traagilises surmas vaid ise süüdi nagu seda tegid suvi läbi Eesti vabariigi ministrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles