Koalitsioon sai valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna, SDE ja IRLi koalitsioonileping sai allkirjad 8. aprillil.
Reformierakonna, SDE ja IRLi koalitsioonileping sai allkirjad 8. aprillil. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajad allkirjastasid eile keskpäeval Tallinnas Toompeal riigikogu valges saalis koalitsioonilepingu. Kaks tundi hiljem alustas peaministrikandidaat Taavi Rõivas (Reformierakond) riigikogu ees kõnet valitsuse moodustamise alustest, mille ärakuulamise järel otsustas parlament 58 poolthäälega anda talle valitsuse moodustamiseks volitused.

Eile õhtul kohtus president Toomas Hendrik Ilves Kadriorus Reformierakonna, SDE ja IRLi ministrikandidaatidega ning nimetas ametisse uue valitsuse. See astub ametisse täna hommikul, andes vande riigikogu ees, ja peab täna pärastlõunal esimese istungi.

Ossinovski uuris Rõivase suhtumist Michalisse

SDE aseesimees, lahkuva valitsuse haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski seadis eile riigikogult volitusi taotlevale peaministrikandidaadile Taavi Rõivasele küsimust esitades kahtluse alla majandus- ja taristuministriks asuva reformierakondlase Kristen Michali usaldusväärsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles