Tuulegeneraatori tulekahju põhjustas maastikupõlengu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Liis Treimann

Lääne-Virumaal süttis põlema tuulegeneraator, mis omakorda süütas mõlemal pool Tallinna-Narva maanteed kulu. Tulekahju kustutamiseks suleti maantee liiklusele.

Häirekeskusele teatati tulekahjust Lääne-Viru maakonnas Viru-Nigula vallas Tüükri külas eile hilisõhtul kell 23.22. Põlesid 90 meetri kõrgusel asuvad tuulegeneraatori seadmed ning lendlevatest põlevatest seadmetükkidest ja sädemetest süttis kahel pool maanteed kulu 3000 ruutmeeri ulatuses.

Ohutuse tagamiseks sulges politsei Tallinna-Narva maantee 122. kilomeetri liikluseks ning suunas sõidukid ümbersõidule Viru-Nigula - Kalvi kaudu.

Päästjad kustutasid kulu ning tagasid valve maastiku võimaliku uuesti süttimise avastamiseks. Sündmuskohalt lahkusid päästjad kell 3.37.

Veel 47 maastikupõlengut

Möödunud ööpäeval registreeris päästekeskus kokku 47 väljakutset maastiku põlengutele. Neist suurimad olid:

- Hiiu maakonnas Pühalepa vallas Sarve külas, kus põles kadastik ja metsaalune 4 ha ulatuses;

 - Ida-Viru maakonnas Illuka vallas Puhatu külas põles kulu 8 ha ulatuses. Hoiti ära tule levik lähedal asuvatele elumajadele ja metsanoorendikule;

- Valga maakonnas Helme vallas Karjatnurme külas pinnast ja metsaalust 2,5 ha. Hoiti ära tule levik kütusemahutile ja puidust hoonetele;

- Tallinnas Kadaka teel põles kulu 2 ha ulatuses;

- Pärnu maakonnas Paikusel põles kulu 1 ha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles