Kallas hakkab jälle tööle Euroopa Komisjonis

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: AP / Scanpix

Siim Kallas asub täitma Euroopa Komisjoni euro ja sotsiaalse dialoogi eest vastutava asepresidendi Valdis Dombrovskise erinõuniku kohuseid.

Kallase ülesandeks on nõustada asepresidenti strateegilistes ja poliitilistes küsimustes seoses Euroopa majanduspiirkonna tulevikuga ning idapartnerlusest tulenevate majandussuhetega, teatas Euroopa Komisjon.  

«Hakkan aitama Valdis Dombrovskisel kujundada majandus- ja rahanduspoliitika alaseid seisukohti, mis puudutavad eurot ja seda eriti väljaspool eurotsooni. Lisaks hakkan tegelema idapartnerlussuhete rahaliste aspektidega, mille hulka kuulub ka Ukraina abistamine. Tööga kaasneb komisjoni seisukohtade esindamine eri paigus aset leidvatel foorumitel,» selgitas Kallas.

Siim Kallas täpsustas Postimehele, et ettepanek tuli volinikult juba möödunud aasta lõpus, kuid vormistamine võttis aega.

Töö eest eraldi palka ei maksta, kuid vajadusel tasutakse lähetuskulud. «Mind saab kasutada kuni 25 päeva aastas. Selle sees on kindlasti mõned sõidud Brüsselisse ja võib-olla ka mujale. Ajagraafik on paindlik ega sega minu muid asjatoimetusi.»

Kallas lisas, et võttis pakkumise vastu, kuna see annab talle täiendava võimaluse olla osaline Euroopa rahapoliitika kujundamises ja juurdepääsu jooksvale arutelule.

Ühel Euroopa Komisjoni liikmel võib olla mitu erinõunikku. «Minul oli neid ühel ajal kolm,» lisas ta.

Komisjoni volinike erinõunikud määratakse kindlaks ajavahemikuks ning nendeks on inimesed, kelle ametialane pädevus võimaldab neil anda komisjonile nõu konkreetset tegevusvaldkonda puudutavates küsimustes. Nõunikuks olemine ei välista töötamist muudel ametikohtadel väljaspool komisjoni. 

Siim Kallase volitused erinõunikuna lõpevad 31. märtsil 2016, kuid neid on võimalik pikendada.

Junckeri komisjoni 28 liikmest 26 on erinõunikud.

Aastatel 2004–2009 oli Siim Kallas Euroopa Komisjoni asepresident halduse, auditi ja pettusevastase võitluse alal, aastatel 2009–2014 aga asepresident transpordi valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles