Samost: Savisaare soov Ansipile vastanduda varjutab ratsionaalse mõtlemise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar telesaates TeleTallinn.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar telesaates TeleTallinn. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare soov iga hinna eest igal võimalusel peaminister Andrus Ansipile vastanduda varjutab tema ratsionaalset mõtlemist.

«Tundub küll, et sotside ja Keskerakonna vaheline infovahetus pole teab mis tugev, sest mille muuga seletada esmaspäevases Postimehes avaldatud pikka Edgar Savisaare artiklit, milles ta väljendas toetust tööandjate manifestile,» leidis Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Savisaare soov igas võimalikus teemas keskenduda Ansipi tõrvamisele on nii suur, et see varjutab ratsionaalse mõtlemise. Kus avaneb võimalus vastanduda Ansipile, seal ta seda ka teeb. See on väga halb taktika,» leidis Samost.

«Soov peaministriga polariseeruda on nii suur, et ta valmis võtma seisukohti, mis lähevad tema valijaskonna huvidega risti vastuollu,» juhtis Samost tähelepanu.

«Et Savisaar peab võtma alati vastupidise seisukoha Ansipile, siis ta ei saa kunagi esimesena võtta seisukohta, peab ära ootama Ansipi reageeringu,» leidis Muuli.

«See on ju veel viletsam,» tõdes Samost.

«Töötajate manifest on igatahes tehtud kiiruga ja väga pealiskaudselt. Saan aru, et üks selle autoreid on üks mõistlikumaid ja tuntumaid poliitikuid – Eiki Nestor. Kuidas sai tema sulest tulla nii pealiskaudne dokument, on arusaamatu, ilmselt aega oli vähe,» rääkis Samost.

«Milleks seda manifesti vaja oli? Saaksin sellest aru, kui tööandjate manifest saanuks üldise heakskiidu ja seal ette pandud ideed oleksid kohe töösse läinud, aga nii ju ei läinud, reaktsioonid olid pigem negatiivsed,» leidis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles