Tihase reoveekollektorit remonditakse aasta lõpuni

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stroomi ranna juures vajuma hakanud Tihase reoveekollektori remont kestab aasta lõpuni, Tallinna Vesi peab 20. aprilliks esitama linnavalitsusele tööde kava.

«Tänase seisuga puudub linnal informatsioon ehitusettevõtjaga lepingulisest ajagraafikust ja sellest tulenevast tööde graafikust. Tihase reoveekollektori olukord on Kommunaalameti pideva järelevalve all ning kui olukord peaks kriitiliseks muutuma kutsutakse kokku kriisikomisjon,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Ta lisas, et Tallinna Vesi esitab kommunaalametile ja transpordiametile piirkonna ajutise liikluslahenduse ettepaneku tagamaks jalakäijate ning kergliikluse ohutu liiklemise piirkonnas tööde teostamise ajal, eriti arvestades saabuvat rannahooaega.

AS Tallinna Vesi tootmisdirektori Aleksandr Timofejevi sõnul on kollektori kogu remondiperioodi ajaks planeeritud reovee ülepumpamine läbi 1200 mm paralleelkollektori «Paljassaare reoveepuhastusjaama. Samuti on planeeritud pinnase kandevõime parandamine.

Kollektoriga tegelevad nii Eesti kui Suurbritannia spetsialistid ja me teeme kõik selleks, et see remont läheks hästi. Olukord on stabiilne alates sellest ajast, kui tunnelkollektori vajumine peatati. Me kontrollime maapinna kõrgusi iga päev ja täna võin öelda, et poole aasta jooksul ei ole situatsioon halvemaks läinud,» rääkis Timofejev linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Seoses sellega, et kollektor on kümne meetri sügavusel maa all ja geoloogilised tingimused on väga rasked, tuleb asjale läheneda väga ettevaatlikult. Selle töö tegemiseks on vaja ettevõtet, kellel on selliste tööde osas suured kogemused. Praegu käivad läbirääkimised kahe ettevõttega ja me soovime sõlmida lepingud kollektori remondiks aprillikuu jooksul. Kuna kollektori remont on väga keeruline, võtab see aega umbes kuus kuud. Tahame selle lõpetada hiljemalt 2015. aasta lõpuks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles