Riigikohus jättis finantsinspektsiooni kuivale

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank.
Krediidipank. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

2. aprillil 2015 jättis riigikohus menetlusse võtmata finantsinspektsiooni kassatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtu 26. novembri 2014 otsusele. Selle tulemusel jõustus kohtuotsus, millega tuvastati, et finantsinspektsiooni  8. novembri 2012 otsus, millega RLS Finance SA-l keelati olulise osaluse omandamine ASis Eesti Krediidipank, on vastusolus seadusega ja tühistati finantsinspektsiooni otsus. Varem oli finantsinspektsiooni otsuse tunnistanud õigusvastaseks ka Tallinna halduskohus.

2011. aastal sõlmisid RLS Finance SA ja OAO Bank of Moscow (Moskva Pank) lepingu, millega RLS Finance SA nõustus omandama Moskva Pangalt 43,7931 protsendi suuruse osaluse Eesti Krediidipangas. Viivituse tõttu loa saamisel ning lõpuks finantsinspektsiooni keelduva haldusakti tõttu ei õnnestunud RLS Finance SA-l aktsiate omandamist lõpule viia.

Sama  aasta alguses sai Venemaa riigi enamusosalusega pank VTB kontrolli seni osalt Moskva linnale kuulunud Moskva Panga üle, mis vallandas vastuolud Moskva Panga juhi Andrei Borodiniga. Avalikustati laenud Borodiniga seotud kinnisvaraarendustesse ning Borodin põgenes arreteerimise eest Londonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles