Männiku karjääri ei tule supelranda veel 20 aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku karjäär.
Männiku karjäär. Foto: Mihkel Maripuu

Männiku karjääri Tallinna alla jääval osal ei ole võimalik veel 20 aastat ametlikku supelranda avada, kuna tegu on kaevandusalaga; samas saab rannana kasutada Männiku Väikejärve, mis jääb Saku valla territooriumile.

«Männiku karjäär on mitteametlik populaarne supluskoht, kuid kahjuks seal lähiajal avalikku supelranda avalda ei ole võimalik, sest tegemist on kaevandusalaga. Praeguse info kohaselt kaevandatakse piirkonnas veel 20 aastat,» ütles Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik. Ta märkis, et suplemine toimub sel alal inimeste omal vastutusel.

«Mitteametliku supluskohana jääb koht aga ilmselt kasutusele, seetõttu proovime hoida ümbruskonna heakorral silma peal. Tellisime infotahvli, kus peal veeohutusalane teave ning info vee sügavuse kohta – linnaosavalitsus tellis eelmise suve lõpus karjääri põhja reljeefi kaardistamise –, samuti paigaldasime sinna pingid ja prügikasti,» selgitas Terik.

Linnaosavanem lisas, et samas on korda tehtud Saku valla territooriumil asuv Männiku Väikejärv, mis oli eelmise aasta suvel üsna populaarne. «Seal on kindlasti veemõnusid turvalisem nautida. Nõmmel saab seda teha spordikeskuse basseinides,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles