Põhjala paneb seljad kokku

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis viibivad USA 173. õhudessantbrigaadi kaitseväelased sooritasid eile Valgamaal Helme vallas Kalme külas arvukate uudistajate silme all oma esimesed langevarjuhüpped Eestis.
Eestis viibivad USA 173. õhudessantbrigaadi kaitseväelased sooritasid eile Valgamaal Helme vallas Kalme külas arvukate uudistajate silme all oma esimesed langevarjuhüpped Eestis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhjamaad leppisid neljapäeval Venemaa agressiivse tegevuse tõttu kokku kaitsekoostöö tihendamises nii omavahel kui ka Baltimaadega, selgus Soome, Rootsi, Norra, Islandi ja Taani kaitseministrite artiklist, mille avaldas Norra ajaleht Aftenposten. Norra kaitseministeerium kinnitas eile kirjutise autentsust ja teatas, et täna avaldatakse see ka kõigi Põhjamaade suurimates väljaannetes.

«Venemaa agressioon Ukrainas ja Krimmi annekteerimine on rahvusvahelise õiguse ja kokkulepete rikkumine. Venemaa tegevus ähvardab tõsiselt Euroopa julgeolekut. Selle tulemusel on julgeolekuolukord viimasel aastal Põhjamaade läheduses oluliselt halvenenud ... Me peame olema valmistunud võimalike kriiside ja intsidentidega silmitsi seismiseks,» kirjutasid ministrid.

Ministrid märkisid, et Venemaa on tegutsenud väljakutsuvalt ka Põhjamaade piiride lähedal ning on aset leidnud mitmeid piiririkkumisi Balti riikide suhtes. «Me peame jälgima Venemaa tegusid, mitte Kremli retoorikat,» kirjutasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles