Lapsevanemad: kooli ei tohi Otepää võimujamasse segada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikool
Pühajärve põhikool Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Pühajärve põhikoolis käivate õpilaste vanemad hakkasid koguma allkirju nädal tagasi vallandatud koolidirektori Miia Pallase toetuseks ning soovivad, et Otepää vallavalitsus loobuks plaanist põhikool sulgeda.

«Otsustasime koolidirektori kaitseks välja astuda sel lihtsal põhjusel, et kooliga ja tema direktoriga on Otepää kohalik võimujama tihedalt seotud, meie arvates sellest omavahelisest jagelusest, maade ja rahade jagamisest peaks kooli ja direktori välja jätma,» sõnas lapsevanemate initsiatiivgruppi kuuluv Teet Reedi.

Allkirjade kogumist alustasid lapsevanemad kiiresti pärast Pallase vallandamisotsusest teadasaamist. Reedel alustasid täiesti iseseisvalt ka kooli õpilased petitsioon.ee keskkonnas allkirjakogumist. Praeguseks on seal direktorile oma toetuse andnud üle 300 kohaliku.

Sel neljapäeval korraldatakse Otepää vallavolikogu istungi ajal protestiaktsioon, samuti antakse volikogule üle lapsevanemate ja õpilasesinduse pöördumised koos kogutud allkirjadega.

«Leiame, et Miia Pallase on teinud väga head tööd, suutnud luua olukorra, kus koolis on väga hea õhkkond - nii õpilaste kui õpetajate seas, kus õpilased õpivad tõsiselt ja lähevad pärast lõpetamist riigi tippgümnaasiumidesse õppima. Tema otsitud põhjustel vallandamine on täiesti vale,» sõnas Reedi.

Lastevanemate teiseks mureks on Sihval asuvat Pühajärve põhikooli ähvardav sulgemine olukorras, kus noorte ja ühtlasi ka laste arv piirkonnas järjest väheneb. «Vallavolikogu liige, reformierakondlane Aivo Meema - Otepää kooli direktor - koos oma koalitsioonikaaslastega kavatseb Otepää gümnaasiumi õpilaste probleemi lahendada üsna lihtsalt. Vald pole seda küll välja öelnud, aga tegevused näitavad, et kavas on kinni panna Pühajärve põhikool ja loota sellele, et need õpilased tulevad Otepää gümnaasiumisse, mille õpilaste probleem on nii mõneks ajaks lahendatud,» kirjeldas Reedi.

«Meie külakogukonna eest seisjatena leiame, et see pole kuidagimoodi õigustatud, sest siis sureb külakogukond välja,» sõnas Reedi, kes oma kinnitusel on ise parteitu. Tema sõnul on ka nende koolis õpilaste arv vähenenud, kuid proportsionaalselt vähem kui Otepää kooli oma.

«Otepää valla arengukava tuleb teistmoodi läbi vaadata, kuid praegu toimub lahmimine – otsuseid langetatakse ilma inimestega läbi rääkimata. See on väär käitumine, oma inimestega niimoodi ei käituta,» lausus mees.

«Meie asjaajamises ei ole kopika eestki parteilisust,» kinnitas Reedi lastevanemate aktsiooni nimel. «Nii väikeses kohas, nagu seda on Otepää oma 4500 inimesega, ei saa olla parteipoliitikat, siin on ainult kogukonnahuvid. Aga parteipoliitilise asjaajamise sildi all kohalikud võimu ja pumba juures olevad inimesed ajavad ainult oma kukru asja, see on tülgastav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles