Video: veteranide auks jooksid ka peaminister, väiksed lapsed ja tippsportlased

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Pirita rannapromenaadil veteranipäevale pühendatud heategevuslik Sinilillejooks, millest võttis osa 336 inimest.

Jooksu ühisstart anti kell 13 Russalka juures, lõpp-punkt oli Pirita hotelli merepoolsel küljel. Võistlusraja pikkus on 3,2 kilomeetrit ning tulemusi mõõdeti kuues võistlusklassis. 2015. aasta Sinilillejooksu võitis Indrek Tobreluts ajaga 9:27.4. Teise koha jooksis välja Mark Abner, kolmanda Kirill Kotšegarov. Tulemustega saab tutvuda siin.

Heategevuslikul Sinilillejooksul jooksid koos teistega kaitseväe sportlased - laskesuusatajad seersant Kauri Kõiv, kapralid Indrek Tobreluts ja Roland Lessing ning triatleedid kapralid Marko Albert ja Kirill Kotšegarov ning poksija kapral Ainar Karlson. 

Jooksul osalemine eeldas vähemalt kahe euro suuruse annetuse tegemist, mille eest sai iga jooksja stardinumbri, ajavõtukiibi ja rinda veteranide toetussümboli - sinilille. Veteranide tunnustuseks soetatud sinilille märgiga teeb igaüks tänavu annetuse Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele kaasaegse mobiilse kõnniroboti soetamiseks, mida tulevikus saavad kasutada nii vigastatud veteranid kui ka kõik teised keskuse patsiendid raskete selja- ja peaaju kahjustuste ravis.

Veteranipäeva peetakse Eestis 23. aprillil kolmandat korda. Selle päevaga tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti tänatakse nende perekondi ja lähedasi.

Veteranipäevale pühendatud üritustest saab lähemalt lugeda Eesti Kaitseväe koduleheküljelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles