Õpilased ei soovi e-kooli segavaid faktoreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kooli logo
E-kooli logo Foto: e-kool

Õpilasesinduste liidu läbi viidud küsitlus näitas, et õpilastele meeldis vana e-kool rohkem kui uus, muuhulgas ei soovi noored koolitööde tegemise ajal takerduda sotsiaalvõrgustikku.

Õpilasesinduste liidu sotsiaalpoliitika juht Susanna Paeväli rääkis Vikerraadio saatele «Reporteritund», et suurem osa küsitletud õpilastest leidis, et vanem e-kool meeldis neile tunduvalt rohkem.

«Kõige suuremaks etteheiteks oli, et hindeid on võrdlemisi keeruline vaadata,» sõnas Paeväli. «Kui varem õpilane sai hinded vaadata tabelist, samuti ka seda, mille eest see sisse kantud, siis nüüd on hindeid keerulisem taga ajada ja nad ei ole 100 protsenti kindlad, mille eest on hinne saadud.»

«Mainiti, et uus e-kool on liiga palju suhtlusvõrgustike, facebooki ja orkuti sarnane. Õpilased ootavad professionaalset lähenemist, kust nad saaksid teada oma hinded ja õppimise, mitte ei peaks veetma aega foorumites, blogides või lisades sõpru. Nad peavad seda koolitööd tehes segavaks faktoriks,» rääkis ta.

Uuel e-koolil leiti ka häid külgi. «Näiteks väga meeldib noortele, et tehtud ülesannete juurde saab märkida ristikesi,» ütles Paeväli. Teisalt heitsid vastanud ette, et puudumised pole enam nii hästi jälgitavad kui vanas keskkonnas.

«E-kool ei taha olla facebook ega orkut. Kui räägime piltidest, siis esiteks mitte kedagi ei sunnita sinna oma pilte lisama. Aga paljud koolid on soovinud kohta, et õpilased saaksid pildid üles laadida selleks, et õpilaspileteid piltidega varustada. Miks seda peab tegema administraator?» selgitas Koolitööde AS-i juhataja Sten Soosaar.

Teine põhjus piltide laadimise võimaluse andmiseks on Soosaare sõnul see, et uue kooliaasta alguses saaks õpetajad mugavalt sadade uute õpilaste näod ja nimed lihtsamalt kokku viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles