Vene töösturite juht piirilepetest: praegu on avatud võimaluste aken

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ettevõtjate liidu president Aleksandr Šohhin arvab optimistlikult, et Venemaa suhted Euroopa Liiduga ja Baltimaadega hakkavad paranema.
Venemaa ettevõtjate liidu president Aleksandr Šohhin arvab optimistlikult, et Venemaa suhted Euroopa Liiduga ja Baltimaadega hakkavad paranema. Foto: Ignat Solovei / RSPP pressiteenistus

Venemaa presidendi Vladimir Putini otsus saata Eesti-Vene piirilepped riigiduumasse ratifitseerimiseks sündis pärast Minsk-2 kokkuleppeid, mis polnud juhus, kinnitas intervjuus Postimehele Venemaal mõjukas töösturite ja ettevõtjate liidu president Aleksandr Šohhin, kes on aastaid Moskvas toetanud piirilepingute sõlmimist.

Miks teil Venemaa kõige mõjukama tööandjate organisatsiooni, töösturite ja ettevõtjate liidu (RSPP) presidendina on vaja tegeleda Eesti-Vene piirilepete teemaga?

Me otsustasime kahe äriühenduse, RSPP ja Eesti Tööandjate Keskliidu poolt avaldada survet poliitikutele muu hulgas sellepärast, et nägime teie naabrite head eeskuju. Nimelt Lätit, kellega piirilepingu allakirjutamine (leping jõustus 2007. aastal) töötas päästikuna, sest seejärel kirjutati kiiresti alla ning ratifitseeriti Venemaa ja Läti vahel veel kaks tähtsat lepingut: topeltmaksustamise vältimise leping ja investeeringute kaitse leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles