Saadikuühenduse looja Martin Helme pages riigikogu ruumist

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Liis Treimann

Riigikogu liikme Imre Sooääre (RE) sõnul tegi Martin Helme (EKRE) ettepaneku luua saadikuühendus traditsioonilise perekonna kaitseks, kuid nähes reformierakondlaste suurt huvi, põgenes koos asutamisdokumentidega.

«Istungi lõpuks kogunes saali veidi üle tosina rahvasaadiku, et asutada toetusrühm ja sellele esimees valida, nii nagu seda saadikuühenduste puhul alati tehakse. Kandidaate seati üles kaks: Martin Helme ja Imre Sooäär,» kirjutas Sooäär sotsiaalmeedias.

Seejärel toimus tema sõnul midagi ennekuulmatut. «Martin Helme luges paaniliselt ühenduse asutajaliikmete hääli kokku ja nähes, et hakkab esimehe kohta kaotama, haaras ta allkirjadega asutamisdokumendi ja põgenes saalist, ignoreerides sellega riigikogu töö- ja kodukorra seadust ja võttes võimaluse ühenduse esimehe demokraatlik valimine lõpuni viia,» ütles Sooäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles