Assoni pantvangistamise üks võtmefiguur oli Aleksandr Borodai

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastatud OSCE eestlasest vaatleja Tõnis Asson väljumas mullu juuni lõpus autost isehakanud Donetski rahvavabariigi peaministri Aleksandr Borodai järelvalve all.
Vabastatud OSCE eestlasest vaatleja Tõnis Asson väljumas mullu juuni lõpus autost isehakanud Donetski rahvavabariigi peaministri Aleksandr Borodai järelvalve all. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate, sealhulgas eestlase Tõnis Assoni pantvangistamise üks võtmefiguure oli end niinimetatud Donetski rahvavabariigi peaministriks nimetanud Aleksandr Borodai, kirjutab kaitsepolitsei oma aastaraamatus.

26. mail 2014 peeti Ukraina idaosas Donetskis kinni OSCE missiooni vaatlejate rühm, kus peale Eesti olid esindatud veel Taani, Tšehhi ja Türgi kodanikud.

Mõni päev hiljem, 29. mail peeti samas piirkonnas Luganskis kinni OSCE teine vaatlejate rühm, kuhu kuulusid Saksamaa, Hispaania, Venemaa ja Hollandi kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles