Professor: presidendi roll välispoliitikas on pärast Ansipi ja Paeti lahkumist kasvanud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp.
Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp. Foto: Peeter Langovits

Tartu ülikooli professor Andres Kasekamp tõdes, et Eestis on president Toomas Hendrik Ilvese roll välispoliitikas viimase aastaga kasvanud, sest praegusel peaministril ja välisministril on selles vallas väga väikesed kogemused.

Kasekamp märkis ETV saates «Välisilm», et välisminister Keit Pentus-Rosimannus võiks olla välispoliitilikas sõnakam, samas tõi ta välja, et Pentus-Rosimannus on olnud ametis väga vähe aega ning ka eelmine minister Urmas Paet oli võrreldes praegusega ametisse astudes tagasihoidlikum, vahendas ERR Uudised.

«Kui ta sai ministriks, siis tal polnud ka valdkonnas kogemusi, aga ta õppis ja kasvas, peame lootma, et ka praegune minister areneb,» lisas Kasekamp.

Praegusest välisministrist presidendile tasakaalustavat jõudu tema sõnul ei ole.

«Presidendi roll on kasvanud sellest ajast kui Andrus Ansip ja Urmas Paet lahkusid ametist, sest nende järel on tulnud noored inimesed, kellel pole nii suuri kogemusi, seetõttu on loomulik, et presidendi roll on kasvanud, eriti, olles kriisiolukorras nagu on Euroopa Ukraina konflikti tõttu, on ootuspärane, et president on nähtavam ja sõnakam,» selgitas professor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles