Skeleton plaanib Saksamaal 150-miljonilist käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu päritolu energiasalvestite tootja Skeleton Technologies rajab Saksamaale Dresdenisse masstootmiseks tehase ja tahab ehitusega alustada tänavu sügisel. Uue tehase abil tahab ettevõte mahte kasvatada ja jõuda seal 2020. aastaks 150 miljoni eurose käibeni.

«Saksa tehas on suunatud rohkem hinnatundlikule masstootmisele tööstusseadmete, kraanade, ekskavaatorite ja muu sellise jaoks,» ütles Skeleton Technologiese tegevjuht Taavi Madiberk. «Praegu tegeldakse ehitustehniliste küsimuste lahendamisega ning ehitushanke esimeste etappidega, n-ö kopa maasse löömine jääb arvatavasti küll sügisesse.»

Tema sõnul saab Saksa tehase ööpäevaringne nominaalvõimsus olema 3,2 miljonit superkondensaatorit aastas. «Nominaalvõimsusest plaanime saavutada 60 protsendi taseme, võttes arvesse hooldusvälpasid ning tootmiskoguste skaleerimise efektiivsust. Tootmismahtude vahe võrreldes praegusega on pea kaks suurusjärku,» ütles tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles