Postimees teeb otseülekande HITSA Innovatsioonikeskuse kevadkonverentsilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb otseülekande kolmapäeval, neljapäeval ja reedel toimuvalt Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) Innovatsioonikeskuse kevadkonverentsilt, millel tuleb arutlusele nutika tehnoloogia kasutamine õppetöös.

Konverentsil arutatakse teemal, et kui nutikatest vahenditest pääsu pole ja õpieesmärgid on vaja täita, siis kuidas kaasata info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vahendeid, et kõik sellest võidaksid.

Eesti, Suurbritannia, Austraalia, Ameerika Ühendriikide ja Soome eksperdid üritavad leida vastuse küsimusele, milline on tehnoloogia roll muutunud õpikäsituses. 

Eelkonverents toimub kolmapäeval 15. aprillil Tallinna loomaaia keskkonnahariduse keskuses.

Põhikonverents toimub neljapäeval ja reedel, 16.- 17. aprillil, Tallinna tehnikaülikoolis.

Konverentsi kava kolmapäeval

11:00–12:30 I PLENAARSESSIOON

Õppimine on igapäevaelu lahutamatu osa

Juhivad: Nils Holger Kõomägi ja Egerd Enok (Gustav Adolfi Gümnaasium)

Ettekanded:

«Mida õpilased tegelikult nutitelefonis teevad»

Kaarel Pärtel (Lilleküla Gümnaasium)

Nutitelefon taskus - kas igapäevane tarbeese, meelelahutusvahend või abivahend õppimiseks? Lilleküla koolis küsitleti kõigi kolme kooliastme õpilasi ja õpetajaid, ettekanne keskendubki sellele, kui palju on nutivahendeid, mille jaoks õpilased enda nutikaid kasutavad (milliseid äppe neil seal on), kui palju neid õppimiseks kasutatakse ning mida õpetajad kõigest sellest arvavad.

«Mil määral valmistab tänapäeva kool õpilaste ja õpetajate arvates noort inimest ette iseseisvaks eluks?»

Liina-Liis Nõmm, Anu Kell (Gustav Adolfi Gümnaasium)

Mida saaks ja võiks kaasaegses koolielus muuta, et kooliskäimine oleks meeldiv ja maksimaalse kasuteguriga? Õpilaste ja õpetajate arvamusi tänapäeva kooli efektiivsusest ja ettevalmistusest iseseisvaks eluks vahendavad GAGi abiturient Liina-Liis Nõmm ja õpetaja Anu Kell.

«Tulevikukool»

Carolin Ambos (Lahu Algkool)

Eesti ühe kõige väiksema kooli - Lahu Algkooli - 4. klassi õpilane Carolin Ambos kirjeldab oma nägemust tuleviku koolist ja seal õppimisest laiemalt (kaasa arvatud ruumid, tunnijaotus, õppekavad jms) ning räägib, milline peaks olema üks lahe kool või kuidas seal käia.

12:30–13:00 Lõuna

13:00–14:00 I PARALLEELSESSIOON

Mis toimub klassiruumis?

Töötoad:

Kolmanda klassi nutikoolipäev                                                                      

Elis Ulla, Jarko Alt, Oliver Järg, Karmen Kütt, Raido Tiisvelt, Lii Lehtla, Kevin Kivimaa, Emmamarie Marleen Talivee (Pelgulinna Gümnaasium)

Pelgulinna Gümnaasiumi 3. klassi lapsed on õpetaja rollis ning pealtvaatajatest moodustub klass. Viiakse läbi 3-4 eri aine mini-tundi, kus kasutatakse õppimiseks tahvelarvuteid. Lapsed räägivad endast õppijatena ning sellest, kuidas nemad õpetaks, kui saaksid kogu aeg õpetajad olla. Päris õpetajad on sel korral abiõpetaja rollis ning kommenteerivad metoodikat.

TÖÖTOAS SAAB OSALEDA KA OMA NUTISEADMEGA. SOOVITUSLIKUD RAKENDUSED, MILLE SAATE VARAKULT ALLA LAADIDA: Chrome, Math Workout, Musical instuments, Colar mix.

Youtuberite video töötuba                                                                            

Jaagup Tuisk, Sem Karlos Kolk, Andres Alliksaar (Gustav Adolfi Gümnaasium)

Praktiline töötuba, kus õpetatakse videot tegema.

Kuidas tehakse kodutöid?  

Aleksander Ott Maripuu, Nils Holger Kõomägi, Linda-Riin Võeras (Gustav Adolfi Gümnaasium)

Selles töötoas räägitakse sellest, kuidas õpilased kodus õpivad, milliseid programme kasutatakse ning milliseid suhtlusvõrgustikke eelistatakse.

Erinevate suhtluskanalite kasutamine

Kärt Kaasik-Aaslav, Michelle Sillar, Elis-Hetty Leppik, Patrissia Phelicity Tillo (Gustav Adolfi Gümnaasium)

Õpilased kasutavad lisaks Facebookile väga mitmesuguseid suhtlemise võimalusi. Töötoas saavad õpetajad võimaluse proovida erinevate suhtluskanalite kasutamist igasugu ülesandeid lahendades.

VOSK õpetajatele 

Anu Vainu, Õnnela Lilleoja (Virtsu Kool)

Näidatakse VOSK-kasutamise võimalust õpiloo näitel, töö jätkub meeskondades, kes peavad teatud aja jooksul ringi liikudes ülesandeid täitma, töötoa lõpus esitletakse tulemusi. Töötoas osalejal võiks olla nutiseade, ligipääs Gmaili või Facebooki kontole.

SOOVITUSLIKUD RAKENDUSED, MILLE SAATE VARAKULT ALLA LAADIDA: töötoas osaleja võiks alla laadida slaidigeneraatori, millega pildid kokku ühendada: Androidile Slide Show Creator, Apple jaoks GoPix Image.

14:00–14:30 Energiapaus, mudellennukite show (Kullo Mudelismiklubi)

14:30–15:30 II PARALLEELSESSIOON

Õppijate kaasamine õppeprotsessi

Töötoad:

Õppevideod füüsikas ja keemias 8.-9. klassile

Karl Roomet Randvee, Del Remi Liik, David Truusa (21. Kool)

Töötoas tutvustavad õpilased õpiveebile Silmaring loodud keemia ja füüsika õppevideoid, antakse ülevaade Silmaringi õpiveebi võimalustest õpetajatele ja õpilastele. Lisaks saavad õpitoas osalejad ülevaate lihtsatest veebipõhistest vahenditest õppevideo loomiseks ja töötlemiseks. Üheskoos tehakse praktiliselt läbi ühe humoorika video loomise/töötlemise protsess VideoPad Video Editor vahendiga, mis sobib kõikidele platvormidele (Apple, Winows, Android). SOOVITUSLIKUD RAKENDUSED, MILLE SAATE VARAKULT ALLA LAADIDA: Isikliku sülearvuti kasutajad saavad VideoPad Video Editor programmi eelnevalt alla laadida (NB! Installeerimisel vali tüüp "Custom" ja võta linnukesed ära lisade eest. Ka hiljem võid linnukesed ära võtta kõikide pakutavate lisade eest (pakub erinevaid lisavidinaid veebilehitsejale).

Kiire ja huvitav tagasiside andmine klassis

Hanna Britt Soots, Kertu Süld, Marion Tamm, Villem Lassmann, Madis Trahov (Tallinna Reaalkool, Rocca Al Mare Kool)

Tutvustatakse 3-4 äppi, tuuakse välja erinevate tagasiside andmise rakenduste plussid ja miinused, töötoas osalejad saavad tahvelarvutitel proovida, kuidas küsitlustele vastata.

SOOVITUSLIKUD RAKENDUSED, MILLE SAATE VARAKULT ALLA LAADIDA: Socrative, Classflow, Kahoot, Edmodo.

Tegusad Eesti Noored

Kaja-Silva Aulik (Gustav Adolfi Gümnaasium), Anette Piirsalu (Tallinna Reaalkool), Kätlin Kruuse (Tallinna 21. Kool)

MTÜ TEN viib paralleelsessiooni käigus arutelu-simulatsiooni.

 Lego Robotid

Timo Loomets, Peter Alex Mahhov, Rando Tõnso, Jaan Roop (Tallinna Reaalkool, Nõmme Põhikool, Tallinna 21. Kool)

Tutvustatakse Lego robotite programmeerimist programmis BricxCC. Osalejal on võimalus programmeerida oma robot, kasutades erinevaid andureid ja läbides ette antud rajal olevaid takistusi. Kokku on 7 robotit, igaühe kallal saab töötada kuni 3 inimest.

Nuhvlisport

Hendry Ollin, Egerd Enok (Gustav Adolfi Gümnaasium)

Oled kuulnud või ei ole, tule kuula meid kohe!

15:45–16:15 Loomaaia haridusprogrammide tutvustamine

16:15–17:00 PIDULIK EELKONVERENTSI LÕPETAMINE 

Laulab Marianne Leibur (Gustav Adolfi Gümnaasium), kitarril saadab Kristjan-Robert Rebane (Georg Otsa nim Tallinna muusikakool).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles