Kerkiv keskus otsib nime

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tarbijate kooperatiiv (TTK) kuulutab täna välja vana kaubamaja krundile kerkiva uue keskuse nime ideevõistluse.

Ideevõistluse tingimuste järgi võiks nimi seostuda järgmiste märksõnadega: rahulolu, mitmekesisus, väärikus, nüüdisaegsus, mugavus, lõõgastus ja kvaliteet.

Ettepanekuid saab esitada 10. maini TTK veebilehel www.tartutk.ee.

Samuti võib nimepakkumise viia tööpäevadel ise kohale Ujula Kon­sumi teisel korrusel asuvasse TTK kontorisse või saata postiga aadressil Ujula 2, Tartu.

TTK teatel valitakse kümme parimat nimeideed välja 1. juuniks ning pakkujaid premeeritakse TTK kauplustes kehtivate kinkekaartidega. Samanimeliste ettepanekute puhul võetakse arvesse esitamise järjekord.

Lisaks loositakse välja hulk lohutusauhindu. Uue keskuse lõplik nimi avalikustatakse sügisel.

Vana kaubamaja krundile rajatav mitmefunktsiooniline hoone ühendab hulga kauplusi, söögikohti, hotelli, spaa ning konverentsikeskuse.

Keskuse visiooni järgi on see kompaktne perekeskne ajaveetmiskoht kesklinnas.

Tartu tarbijate kooperatiivi juhatuse esimehe Tarmo Pungeri (pil­dil) sõnul paluti kaks aastat tagasi linnaelanikel avaldada arvamust ka uue keskuse ar­hitek­tuu­ri­kon­kursi projektide kohta. «Nüüd palume taas tartlaste abi, et leida uuele keskusele sobiv nimi,» lausus ta.

Punger täpsustas, et konkursi eesmärk ei ole leida võitjat.

«Me ei tee konkurssi, kes paneb parema nime, vaid me loodame leida pakutud variantide hulgast häid mõtteid ja ideid,» lausus Tarmo Pun­ger.

Ta lisas, et pakutav nimi võiks uue keskuse ideed ja kontseptsiooni võimalikult hästi peegeldada ning teisalt olla suupärane ja kasutatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles