Tallinn liitub rahvusvahelise linnaliikluspoliitika võrgustikuga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaastaööl töötab ühistransport kella kolmeni.
Uusaastaööl töötab ühistransport kella kolmeni. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavalitsus otsustas liituda rahvusvahelise linnaliikuvuse ja transpordipoliitika võrgustikuga.

Tallinna linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt liitub Tallinna linn rahvusvahelise linnaliikuvuse ja transpordipoliitika võrgustikuga IMPACTS, Tallinna linna hakkab nimetatud võrgustikus esindama Tallinna linnakantselei, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Euroopa ja Ameerika pealinnade ning metropolide võrgustiku IMPACTS (Information Management Policies Assessment for City Transport Systems) eesmärgiks on info ja kogemuste vahetamine linnade liikuvuse ja transpordipoliitika alal.

«Tallinn on osalenud külalisena kahel IMPACTSi aastakoosolekul ning see on andnud veenva kinnituse võrgustiku kaudu vahendatava info ning loodavate kontaktide kasulikkusest,» ütles abilinnapea Taavi Aas. «Selle võrgustiku tegevuses osaleb maailma linnainnovatsioone vedavate metropolide eliit. Liitumine sellise võrgustikuga annab võimaluse ka Talllinna enda suurimate linnainnovatsioonide veelgi laiemaks rahvusvaheliseks tutvustamiseks, millega tugevneb Tallinna ja Eesti maine terves maailmas.»

Võrgustiku esialgsesse tööplaani on võetud IMPACTS´i aastakonverentsi toimumine Tallinnas 2018. aastal.

Tallinna esindavad võrgustikus linnaplaneerimise ja ühistranspordi eest vastutav abilinnapea Taavi Aas ning Tallinna esindaja Euroopa Liidus Allan Alaküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles