Külarahvas võitleb kõrgepingeliini vastu

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue vald, Tuula küla. Energiaettevõte plaanib rajada läbi Tuula küla võimsa elektriliini. Pildil: marjakasvatusega tegeleva Raja talu peremees Gunnar Tärn maasikapõllu juures, mida uus elektriliin ületama hakkaks.
Saue vald, Tuula küla. Energiaettevõte plaanib rajada läbi Tuula küla võimsa elektriliini. Pildil: marjakasvatusega tegeleva Raja talu peremees Gunnar Tärn maasikapõllu juures, mida uus elektriliin ületama hakkaks. Foto: Erik Prozes

Saue vald Harjumaal on üks väheseid Eestis, kus elanikkond kasvab. Ühteaegu inimsõbralik ja looduslähedane elukeskkond, tegus omavalitsus ning logistiliselt hea asukoht on kahtlemata ahvatlevad – või on seda olnud vähemalt siiani. Sel kevadel on aga vallas asuvate Tuula ja Pällu küla elanike meeleolu kõike muud kui idülliline. Põhjuseks kired Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV elektriliini projekti ümber.

Kohalikud elanikud tunnevad end petetuna ja leiavad, et riik tahab neist lihtsalt vaikselt üle sõita. Seda eriti pärast 7. aprillil vallavalitsuses toimunud arutelu, kus trassi projekteerija eestkõneleja ähvardas külaelanike esindajat, jurist Reimo Metsa politseiga ja lubas koosoleku üldse laiali saata.

Trassivaliku suhtes on Saue vallast laekunud ligi paarkümmend vaiet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles