Tallinna heakorrakuu algas tänavate pesupäevaga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kommunaalamet korraldas heakorrakuu alguse puhul tänavapesupäeva, mis sai alguse Mere puiesteelt.

Aktsiooniga tähistatakse tänavate kevadkoristustööde lõpetamist. Tallinna tänavate puhastamist talvisest puistematerjalidest alustati sel aastal juba 20. veebruaril. Heakorrakuul on  kavas üle 40 erineva ürituse, sh talgud mereäärsetel aladel, ohtlike jäätmete kogumisringid, puude istutamine jms. Heakorrakuu tunnuslauseks on «Lööme linna läikima!»

Laupäeval, 18. aprillil kell 11 algavad Põhja-Tallinnas Stroomi rannas heakorrakuu avatalgud, mis peetakse koostöös Helsingi linnaga, kes korraldab talgud samal ajal Tallinnaga Vanhankaupunginkoski ja Kuninkaankartanonsaari randadel. Tallinna ja Helsingi vahel luuakse heakorrakuu avatalgutel Skype vahendusel videosild, mille kaudu Helsingi abilinnapea Pekka Sauri ja tema Tallinna kolleeg Arvo Sarapuu jagavad tervitusi ja kuulutavad talgud avatuks. «Viimastel aastatel korraldame heakorrakuud sooviga suurendada linlaste keskkonnateadlikkust. Sellel aastal on põhirõhk Läänemere väljakutse initsiatiivi edendamisel mereäärsete randade koristamisega ning jäätmete liigiti kogumisega,» ütles Sarapuu.

«Kui koristustalgutel inimesed näevad, missugune prügi koguneb rannikule, kuidas see ohustab Läänemerd ning kuidas on võimalik osa prügist taaskasutada, siis ehk tulevikus jääb meil koristada ainult liivale uhutud adru,» lisas Sarapuu.

Avatalgutel korrastatakse Stroomi ranna äärsed alad ja  talgulistele pakutakse kehakinnitust. Põhja-Tallinna linnaosavalitsus korraldab talgutest osavõtjatele loterii ning võimalik on nautida meeleolukat muusikat Koit Toome esitluses. Talgutele on kaasatud mitmed organisatsioonid, kes tulevad telkide ja maskottidega. et suurendada elanike keskkonnateadlikkust. Kohal on näiteks ETO, Eesti Pandipakend, Eesti Pakendiringlus ja Tallinna Jäätmekeskus. Tallinna Jäätmekeskus toob Stroomi randa tutvumiseks riidekonteineri, kuhu saab tasuta viia riideid, jalanõusid, mänguasju jms, et suunata need uuesti ringlusse. Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute, korteriühistute, linna- ja haridusasutustega ning kohalike vabaühendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles