Kaitsepolitsei Eston Kohveri juhtumist: meil on püssirohtu, aga niisama sellega ei pauguta

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Arpo
Martin Arpo Foto: Toomas Huik

Eesti on valmis Venemaa poolt röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohveri puhul pikaajaliseks vastasseisuks Venemaaga ning ka meil on nö püssirohtu varuks, ütles kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo.

Martin Arpo rääkis ETV saates «Foorum», kus seekord arutati äsja kapo poolt avaldatud järjekordse aastaraamatuga seonduvat, et Venemaaa ei ole Ukraina sündmuste taustal oma propaganda teravikku Eestile suunanud, aga idanaaber on kasutanud siinseid mõttekaaslasi oma tegevuse õigustamiseks Ukrainas, vahendas ERR Uudised.

Saatejuhi küsimusele, miks pole Moskva Eston Kohveri juhtumit esmaklassiliseks propagandajuhtumiks teinud, vastas Arpo, et endise KGB-lase ja kaitsepolitseiniku Uuno Puusepa juhtum oligi läbi ja lõhki propagandajuhtum.

Endine kapo peadirektor ja praegune riigikogu liige Raivo Aeg märkis, et Kohveri juhtumi puhul lasid venelased ise endale jalga. Nad ei osanud ette näha, et teostasid inimröövi teise riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles