Tallinna Vesi asus BREMi majades vett kinni keerama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi algustas BREM-i hoonetes vee kinnikeeramist.
Tallinna Vesi algustas BREM-i hoonetes vee kinnikeeramist. Foto: Peeter Langivits

Tallinna Vesi alustas täna hommikul vee kinnikeeramist kümnel kinnistul, mis kuuluvad BREMi omanikeringis olevatele isikutele.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff kinnitas Postimees.ee`le, et tegemist on ainult ärihoonetega. Vee kinnikeeramist alustati seetõttu, et täna hommikuks ei olnud BREMilt laekunud sentigi võlgade tasumiseks. Samuti ei ole tulnud ühtegi ettepanekut, kuidas rohkem kui 10 miljoni krooni suurust võlgnevust kõrvaldada.

«Kui koostööd ei ole märgata, siis ei jäänudki meil ühtegi muud võimalust kui vesi kinni keerata,» ütles Koff. «Kaks nädalat tagasi saatsime nende kinnistute omanikele kirjad, et kui 21. septembriks ei ole võlad ära makstud, siis hakkame vett kinni keerama.»

Pärast vee kinnikeeramist on mitu võimalust. Tallinna Vesi on esitanud BREMi suhtes ka pankrotihoiatuse. Selle järgi on BREMil 27. septembrini aega, et midagi ette võtta. Kui seda ei tehta, siis järgneb juba pankrotiavalduse esitamine ning seda hakkab menetlema halduskohus.

Koff mainis, et BREM kirjutas eelmise aasta oktoobris Tallinna Veega alla notariaalse kokkuleppe, mille järgi võib veefirma kohe pöörduda kohtutäituri poole BREMi varade arestimiseks, kui firma ei suuda oma võlgnevusi kõrvaldada või jooksvaid arveid tasuda. Tänavu augustis sellist olukorda arutatigi, kuid BREM ei suutnud välja pakkuda ühtegi lahendust. Seetõttu kohtutäitur arestiski septembris BREMi varad.

Koff lisas, et Tallinnas on praegu umbes 200 BREMi hallata olevat hoonet, mille omanikega sooviks Tallinna Vesi sõlmida otselepingud. Nende majade kas korteriühistud või muud omanikud peaksid veefirmaga ühendust võtma. Otselepingu korral ei ole ohtu, et BREMi võlgade tõttu hoonetes vesi kinni keeratakse. Iga juhtumit arutatakse sel juhul eraldi, et leida lahendus.

«Praegu on nii, et me osutame küll teenust, aga BREM ei ole suutnud meile isegi jooksvaid arveid tasuda, rääkimata võlgadest,» märkis Koff.

Ta lisas, et kortermajades vee kinnikeeramine on küll viimane asi, mida Tallinna Vesi ette võtab. Õiguslikult on aga veefirmal õigus ka elumajades vesi kinni keerata, kui kinnistu omanik on vee eest võlgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles