Väikesed tallinlased said raekojas nimetunnistused

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Merike Martinson andis veebruaris ja märtsis sündinud laste vanematele kätte nimetunnistused.
Abilinnapea Merike Martinson andis veebruaris ja märtsis sündinud laste vanematele kätte nimetunnistused. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Pidulikul vastuvõtul raekojas said nimetunnistused 49 enamasti veebruaris ja märtsis sündinud last – 30 poissi ja 19 tüdrukut.

Ühe pere puhul on tegemist juba viienda, kolme pere puhul neljanda ja nelja pere puhul kolmanda lapsega, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Tallinna linn kinkis väikestele linlastele Helina Tilga joonistusega piimakruusi koos pudrukausiga ning Nimetunnistuse, mis on Tallinna vapiga kaante vahel.

«Imelised naeratused väikeste päevakangelaste näol, õnnelikud vanemad ja uhked vanavanemad teevad sellest üritusest päeva kauneima hetke Tallinnas,» märkis abilinnapea Merike Martinson.

Nimetunnistuse väljaandmisega rõhutab Tallinna linn lapse sünni tähtsust ning nimetunnistusel on perekonna, vanemate ja hiljem ka lapse jaoks suur emotsionaalne väärtus.

Veebruaris ja märtsis registreeriti Tallinnas kokku 811 lapse sünd. Populaarseimad tüdrukute nimed veebruaris-märtsis olid Anna, Alisa, Eva ja Sofia, poistele pandi sagedamini nimeks Henri, Oliver, Erik ja Nikita.

Traditsioonile kutsuda uue liikmega täienenud tallinlaste peresid raekotta pidulikule vastuvõtule pandi alus tosin aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles