Müük nõuab oskust leppida tagasilükkamisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügiguru Dan Moore esmaspäeval Tallinnas Olümpia hotellis. Nädala alguses pidas ta nii Tallinnas kui ka Tartus ettekandeid müügiedu psühholoogiast.
Müügiguru Dan Moore esmaspäeval Tallinnas Olümpia hotellis. Nädala alguses pidas ta nii Tallinnas kui ka Tartus ettekandeid müügiedu psühholoogiast. Foto: Sander Ilvest

Kuigi eestlasi peetakse kehvadeks müügiinimesteks, on USA raamatumüügifirmal Southwestern Advantage just Eestis suurim meeskond väljaspool Ühendriike. Ja kõik nad õpivad hakkama saama keeldumisega.

Nädala alguses uusi raamatumüüjaid koolitanud Southwestern Advantage’i president Dan Moore ütles, et suvine raamatumüük õpetab noortele palju: tööd, distsipliini, eesmärkide seadmist, suhtlemist ja müügisoskust. Sellest programmist on tulnud mõnedki tuntud inimesed. Sealt sai alguse näiteks Peep Vainu ning müügijuhtimistarkvara tegeva idufirma Pipedrive juhtide Timo Reinu ja Urmas Purde karjäär.

Suurim osa Southwesterni ärist on Ühendriikides, ent suuruselt teine grupp on just Eestis, kus on 300 ja 400 inimese vahel. Moore peab Eesti tudengite suure hulga põhjuseks head tööd juhi tasandil. Mingit soovitud inimeste määra ei ole, leida üritatakse nii palju sobilikke inimesi kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles