Arumäed üllatas teda tabanud rünnaku intensiivsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe Postimehe stuudios selgitusi jagamas.
Ruta Arumäe Postimehe stuudios selgitusi jagamas. Foto: Mihkel Maripuu

Neli kuud peaminister Taavi Rõivase majandusnõunikuna töötanud Ruta Arumäe sõnul üllatas teda Reformierakonna valuline reaktsioon tema eile Postimehes avaldatud arvamusartiklile, kus ta kirjutas, et valitsus tema ega teiste nõunike nõuannete vastu huvi ei tundnud ja riigi majanduspoliitikat juhitakse Exceli tabelitega.

«Tagasiside on olnud üllatavalt intensiivne. Loomulikult ma teadsin, et sellisele artiklile järgneb Reformierakonna pahameel, aga mu kirjutis polnud ühegi erakonna vastu ega poolt,» lausus ta. «Ma ei rääkinud oma ideedest valimiskampaania ajal meelega, sest ma arvan, et ega Reformierakond võib-olla ei ole ka kõige halvem majanduspoliitika teostaja.»

Tema isikut tabanud rünnakuid selgitas Arumäe Reformierakonna kitsa vaatega, mis keskendub vaid võimul püsimisele. «See viitabki sellele sündroomile, kus liiga kaua lihtsalt tegeletakse sellega, kuidas võimule tagasi saada, selle asemel et lahendada ära olulised riigi ees seisavad probleemid ning vaadata probleeme ja mitte püüda neid kuidagimoodi summutada, kinni mätsida, olematuks teha sellega, et rünnata inimesi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles