«Olukorrast riigis»: ELil pole Venemaa vastu jõudu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen ja Vene president Dmitri Medvedev sel kevadel Venemaal toimunud soome-ugri rahvaste kongressil.
Soome president Tarja Halonen ja Vene president Dmitri Medvedev sel kevadel Venemaal toimunud soome-ugri rahvaste kongressil. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidul (EL) ei ole seda jõudu olemas ega tulemas, mis paneks Venemaad loovutama Gruusias sisse võetud positsioone, ütles Kalle Muuli saates «Olukorrast riigis».

Kommenteerides ELi erakorralise ülemkogu avaldust Venemaa-Gruusia konflikti kohta, leidis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et tegemist oli suhteliselt jõuetu koosviibimisega. Tema sõnul teeb energiasõltuvus olukorra ELile raskeks ning liidu poliitikud mõtlevad otsuseid tehes valijatele, kes ei taha, et nende toasooja hind tõuseks.

Ajakirjanik Anvar Samosti hinnangul ei tõota ELi avaldus erilisi sanktsioone Venemaale. Tema väitel ei teinud EL sellist avaldust, mida Suurbritannia ja Balti riigid tahtnud oleks, aga ka mitte sellist, mis Itaaliale või Soomele meelepärane oleks olnud.

Samost nentis, et Eestil oleks kindlasti palju enam võita sellest, kui Venemaa ja lääs saaksid omavahel hästi läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles