Ehitaja kummaline surm

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Teoreetiliselt on kõik võimalik. Mees leiti surnuna metsateelt, kuhu tal polnud vähimatki asja. Surnukeha kõrval olid mitu numbrit väiksemad tossud. Koljuluus suur auk, mis tõenäoliselt tekkis sinna tömbi esemega selja tagant saadud hoobist. Järeldus: meeltesegaduses mees võis end pimedas metsas ise surnuks kukkuda. Ehitaja Christer Loorentsi surma uurimisel prokuratuur nii vähemalt järeldas.

«Ta helistas mulle ja küsis: «Ema, kas sinuga on kõik korras?» Sellist küsimust pole ta kunagi küsinud. See oli meie viimane jutuajamine. Nädal aega hiljem oli ta surnud,» ütleb Christer Loorentsi (33) ema Karin Mägi.

Ta on kaotamas lootust saamaks teada, mis tema pojaga, kes tegi juhutööd Eesti ühes tuntud turismitalus, tegelikult juhtus. Ta arvab, et tegelikult poeg tapeti. Surma asjaolusid uurinud prokuratuur ja politsei läksid lõpuks kergema vastupanu teed ja nentisid: ilmselt oli tegu õnnetusega.

Copy
Tagasi üles