Peep Peterson: töötuolek — paberil parem kui päriselus

Peep Peterson
, Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson
Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu

Briti ajaleht The Guardian tegi hiljuti üldise kokkuvõtte Euroopa riikide sotsiaalkindlustussüsteemide poolt pakutavast ja leidis, et Eestis töötu olla on kõige parem. Postimees küsis ametiühingute ja tööandjate seisukohta.

Tõsi, ehkki Eestis on paberimajandus ilmselt kõige paremini korraldatud ning meie töötukassa on töötajate ja tööandjate seas üldiselt mainekas, on süsteemil ka varjukülgi, mida välisajakirjanikud ilmselt lihtsalt ei tea ning mille kõrvaldamine eeldaks ennekõike valitsuse juhtparteilt tõsist poliitilist tahet.

Töötukassa on loodud tööandjate, ametiühingute ja valitsuse kokkuleppel ja seda ka juhitakse koos nõukogu tasemel, kus igalt osaliselt on kaks esindajat. 2008. aastal sõlmitud kokkuleppe alusel täidab töötukassa ka endise tööturuameti ülesandeid ehk tegeleb vahetult tööotsijate ja tööpakkujate vahendamisega ning pakub tööturu osalistele mitmesuguseid muid abistavaid teenuseid, mida erialakeeles kutsutakse aktiivseteks tööturumeetmeteks. Nii tööotsijatel kui tööandjatel tasuks olemasolevate võimalustega kindlasti tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles