Joel Luhamets: hea karjane seab karjaliikmete huvid enda omadest ettepoole

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets (63) jätkab ka pärast piiskopiks pühitsemist samas ametis remondi ja sisustamisega lõpusirgele jõudnud kirikus, kus on üle tuhande istekoha.
Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets (63) jätkab ka pärast piiskopiks pühitsemist samas ametis remondi ja sisustamisega lõpusirgele jõudnud kirikus, kus on üle tuhande istekoha. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna piiskoplikus toomkirikus pühitseti eile Eesti evangeelse luterliku kiriku piiskopiks Joel Luhamets ja Tiit Salumäe. Esimene neist andis intervjuu kolmapäeval Tartu Pauluse kirikus, kus ta on oma kogudust teeninud peaaegu 20 aastat. Õpetaja Luhamets rääkis tõsistest asjadest ja vahepeal naeris ka, näiteks vastuses küsimusele, kui auväärselt peab teda nüüd kõnetama.

Meie kiriku korra järgi peaksid piiskoppide ordinatsioonid olema kirikupühadel ja jüripäev seda on. Teised vaimulikud ei saa kaasa teenida, kui pühitsemine oleks pühapäeval, selleks tulebki ordineerimiseks valida selline kirikupüha, mis on argipäeval.

Tihtipeale on see olnud küünlapäeval, nagu oli Urmas Viilma peapiiskopiks pühitsemine, või kolmekuningapäeval või taevaminemispühal. Minu ametisse seadmine Tartus toimub esmaspäeval, nelipühade teisel pühal, 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles