Nali edasijõudnutele

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Squarepusher- Damogen Furies
Squarepusher- Damogen Furies Foto: Kuvatõmmis

Squarepusher

Damogen Furies

Warp Records

Hinne: 3

«Damogen Furies» jätab esimese viie minutiga mulje lastesüntesaatori taha istunud kuutõbisest  ja ühtlasi vanemate baarikapi taga käinud lapseohtu kummitusest, kes paneb tolmuses ruumis niisama naljaviluks matsuma eri stiilide põhjad ning proovib vaba käega mingit meloodia moodi asja sinna peale mängida. Albumi edenedes see mulje ainult süveneb. Mingil hetkel tekib tunne, et kuulajaga tehakse rämedat intellektuaalset nalja, kõik naljad on aga puhtalt inside jokeʼid ning käivad eelnenud tegevuse pihta, millest enamusel aimugi ei ole.

Squarepusher on veteranide kategooriasse kuuluv Tom Jenkinson Ühendkuningriigist. Tema leivanumbrid on enam-vähem kõik, mis mahuvad elektroakustika, tekno, popi ning trummi ja bassi vahele. Eks tänaseks varastes neljakümnendates olev Squarepusher ole alati eksperimentidele avatud olnud, kuid oma värskel, järjekorras juba neljateistkümnendal albumil kombib ta muusikaliste piiride kõrval omamoodi perverssel, provotseerival ja robustsel kombel kuulaja taluvusläve. Kuulamine on omal vastutusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles