Rõivas: inimkaubandus Vahemerel peab lõppema

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Rõivase sõnavõtt tänase erakorralise Euroopa Ülemkogu kohtumise eel.
Peaminister Rõivase sõnavõtt tänase erakorralise Euroopa Ülemkogu kohtumise eel. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles tänase erakorralise Euroopa Ülemkogu kohtumise eel, et kõige olulisem on lõpetada inimeste hukkumine Vahemeres.

«Sellised kohutavad õnnetused peavad lõppema. Esmaoluline on võidelda inimkaubitsejate võrgustikega, kes nende tragöödiate taga on ja põgenike keerulisest olukorrast kasu lõikavad,» ütles Rõivas Ülemkogu eel lävepaku-intervjuudes ajakirjanikele.

«Oleme siin, et näidata solidaarsust ja Euroopa Liidu ühtsust. Mõistame väljakutseid, millega vahemereäärsed liikmesriigid silmitsi seisavad. Mitte ühtegi ELi liiget ei jäeta nende probleemidega üksi,» kinnitas Rõivas ja lisas, et Euroopa võitleb rändeprobleemiga ühtselt.

«Eesti on juba praegu märkimisväärselt panustanud Euroopa piiriagentuuri (FRONTEX) ühisoperatsioonidesse ning suunanud arengukoostöö vahendeid lähteriikide humanitaarolukorra parandamiseks,» märkis Rõivas. Viimase kahe aasta jooksul on Eestist FRONTEXi ühisoperatsioonides osalenud 156 politsei- ja piirivalveameti (PPA) töötajat, kokku 5245 operatsioonipäeva.

Juba järgmisel nädalal läheb PPA lennuk piirivalvemissioonile Kreekasse. Lisaks on Eestil võimalik panustada ka kaatritega, erivarustusega bussidega ning eriväljaõppega spetsialistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles