Vitsut: uute asjaolude ilmnemisel tuleb Madisoni positsioon ELi asjade komisjonis üle vaadata

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlasest riigikogu liige Toomas Vitsut.
Keskerakondlasest riigikogu liige Toomas Vitsut. Foto: Toomas Tatar / Postimees / Scanpix

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Toomas Vitsut (KE), kes ühtlasi esitas taas skandaali keskmesse sattunud Jaak Madisoni (EKRE) hiljuti komisjoni aseesimehe kohale, ei tõtta veel järeldusi tegema ning ootab, et täpsed asjaolud enne selgemaks saaks.

«Las Jaak Madisoni koduerakond kõigepealt klaarib need asjad ära. Eks siis vaatame, mis saab edasi nendest positsioonidest, mis Jaak Madison on riigikogus võtnud,» ütles Vitsut Postimehele.

Vitsut nentis, et komisjoni aseesimees Madison on igal juhul avalikkuse ees oma usaldusväärsust kaotanud. «Sellised skandaalid kindlasti käivad usalduse pihta ja Madison kaotab oma usaldust. Aga enne, kui mingisuguseid otsuseid hakata tegema, peab asi ikka lõplikult selgeks olema tehtud,» sõnas keskerakondlane.

Samas aga ei usu ta, et järjekordne skandaal komisjoni tööd oluliselt segaks. «Komisjoni aseesimehel nii kandvat rolli komisjonis ei ole, et see kuidagi kohe hakkaks komisjoni usaldusväärsust mõjutama. Pikas perspektiivis aga tekitab see kindlasti küsimusi.»

Madisoni kandidatuuri üles seadmist Vitsut otseselt ei kahetse, sest ta lähtus sellest, et noore riigikogulase koduerakond usaldas teda. «See ettepanek tuli tema erakonnast ja see oli opositsioonierakondadega kokku lepitud. Mina olin selle otsuse n-ö tehniline teostaja, kes esitas tema kandidatuuri komisjonis. Kuna tema enda erakond teda usaldas, siis ei olnud mingit põhjust kuidagi teistmoodi otsustada,» ütles Vitsut.

«Aga loomulikult, kui ilmneb uusi asjaolusid, siis tekib ka uus olukord ehk siis tuleb uuesti selle asja juurde tagasi tulla.»

Postimees kirjutas eile, kuidas Tallinki naistöötajad süüdistavad värske riigikogu liikmena juba kahe skandaali keskmesse sattunud Jaak Madisoni järeletehtud uksekaardiga nende kajutisse tungimas. «Kui see korduma hakkas, siis sain vihaseks ja viskasin Jaagu lõpuks kajutist välja. Tema ahistava käitumise pärast ma vahepeal isegi kartsin kajutisse magama minna,» rääkis üks Madisoni toonane naiskolleeg. Madison ise nimetab selliseid süüdistusi absurdseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles