Vaarmanni süüasi võib laheneda kokkuleppemenetluses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumajja saabunud Urbo Vaarmann.
Tartu kohtumajja saabunud Urbo Vaarmann. Foto: Margus Ansu

Riigikogu endise liikme Urbo Vaarmanniga seotud süüasja arutamise algus lükkub edasi ka uuel nädalal, kuna menetluspooled peavad kõnelusi süüasja lahendamiseks kokkuleppemenetluse.

Mullu oktoobris ei saanud Tartu maakohus süüasja arutamisega algust teha, kuna kohtualune Oleg Kuzmin haigestus. Novembri alguses lükkus protsess edasi samal põhjusel.  Novembri keskel vahetus süüasjas kohtunik, keda kaitsjad detsembris taandada üritasid, kuid tulutult. Ühtlasi panid menetluspooled 10. detsembris paika, et protsess algab 20. aprillil.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ütles 20. aprillil BNS-ile, et istung lükkus edasi 27. aprillile, kuna süüdistatava Oleg Kuzmini kaitsja vandeadvokaat Janek Väli esitas Tartu maakohtule taotluse selleks nädalaks planeeritud istungite edasilükkamiseks tema kaitsealuse haiguse tõttu.

Reedel selgus, et istungit ei toimu ka 27. aprillil. «Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marge Püss esitas kohtule taotluse 27.–29. aprillile planeeritud kohtuistungite edasilükkamiseks, kuna prokuröri ja süüdistatavate kaitsjate vahel toimuvad kokkuleppemenetluse läbirääkimised. Kohus rahuldas prokuröri taotluse asja arutamise edasilükkamiseks,» märkis Tartu kohtute pressiesindaja BNS-ile.

Urbo Vaarmanni  (37) ja OÜ Puhkepesa süüdistatakse soodustuskelmuses ja pistise andmises, Oleg Kuzmini (44) ja OÜd Avicia soodustuskelmuses ning Ülle Märssi (51) pistise võtmises.

Politsei pidas 2012. aasta mai keskel  Vaarmanni  kuriteos kahtlustatavana kaheks ööpäevaks kinni. Vaarmann  sai esialgu kahtlustuse pistisega seotud kuriteos ning soodustuskelmuses. Kohtueelse uurimise lõppedes sai   Vaarmann  süüdistuse korduvas pistise andmises ning pettuse teel soodustuse saamises või soodustuse mitte-eesmärgipärases kasutamises.

2012. aasta kevadel märkis prokuratuur, et uurimise andmeil olid kuriteod toime pandud ajavahemikul alates 2010. aasta teisest poolest kuni tunamullu suveni ning korruptsioon oli seotud uurimisaluse isiku tegevusega Tartu linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni töös.

Samuti kahtlustati 2012. aasta suvel Vaarmanni  selles, et ta taotles pettuse teel abikaasale kuuluva äriühingu nimel põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt (PRIA) rahalist toetust summas ligi 300 000 eurot. Uurimise andmeil on taotletud summa välja makstud osaliselt.

Uurimise alla sattumise järel peatas   Vaarmann  oma volitused Tartu linnavolikogus, kuid taastas need peagi. Hiljem sai ta Aadu Musta asendusliikmena riigikogusse. Parlamendi uude koosseisu ta ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles