IRL Noored: Ligi peaks vabandust paluma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: TV3

IRL Noored on seisukohal, et haridus- ja teadusminister Jürgen Ligil oleks kohane vabandust paluda seoses eile TV3 saates «Õhtu» väljaöelduga, justkui kütuseaktsiisi vastu protestijad peaksid häbenema.

«Suurimad fossiilsete kütuste põletajad on Hiina, India ja USA. Määrida suurte tööstusriikide tasemel globaalset probleemi kaela Eesti inimestele, kelle sõidud tööle, poodi ja laste kooli viimiseks valitsuse otsuse tõttu kütuseaktsiisi tõsta hüppeliselt kallinevad on silmakirjalik ning ülbe,» ütles IRL Noorte peasekretär Ergo Hanni.

Eriti arvestades, et Jürgen Ligi on alates 1995. aastast olnud riigikogu liige või minister, kelle bensiini eest on läbi kuluhüvitise ja riigi kütusekaardi tasunud seesama Eesti maksumaksja, kellel Ligi häbeneda soovitas.

«Elan Viljandimaal ja minu kodukoha pered ning väikeettevõtjad on kütuseaktsiisitõusu ja majutusasutuste käibemaksutõusu tõttu tuleviku pärast väga mures. Räägin mitte jõukatest, nagi Ligi eile ütles, vaid tavalistest Eesti inimestest. Ligi eilne väljaütlemine on neile solvav,» sõnas Hanni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles