Üliõpilasjuht: ootame reaalseid numbreid ja terviklahendusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer
Maris Mälzer Foto: Peeter Langovits

Üliõpilaskondade Liidu juhi Maris Mälzeri sõnul ootavad tudengid kõrghariduse rahastamise küsimuses mitte õhku visatud ideesid, vaid konkreetseid numbreid ja terviklahenduste pakette, mille vahel valida saaks.

Mälzer ütles ETV saates «Foorum», et kõrghariduse praegune rahastamissüsteem on üliõpilaste arvates olukorra väga kriitiliseks ajanud.

«Kui me vaatame, et 55 protsenti üliõpilastest maksab oma õpingute eest, ja maksab õppemaksu, mis on Euroopa üks kõrgemaid, aga Eesti elatustase on tegelikult Euroopa mõistes keskmisest madalam, siis see ei ole normaalne,» arvas ta.

«Meil ei ole olemas adekvaatseid õppetoetuste süsteeme ja laenusüsteem on ka tegelikult suunatud pigem nendele tudengitele, kellel on kindlus, et nad saavad selle laenu kunagi tagasi maksta,» lisas Mälzer.

Tudengite esindaja toonitas, et üliõpilaskonna arvates on kõrgharidus avalik hüve, millest võidab kogu ühiskond ja mille eest tuleb maksta solidaarselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles