Riigivõlakirjad ei ole saatanast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester leiab, et erinevad maksude langetused peaksid kanduma edasi selliselt, et ettevõtlus- ja majanduskeskkond areneksid.
Rahandusminister Sven Sester leiab, et erinevad maksude langetused peaksid kanduma edasi selliselt, et ettevõtlus- ja majanduskeskkond areneksid. Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Sven Sesteri (45) sõnul ei peaks riigivõlakirjade emiteerimine olema tabuteema, nagu ka riigiettevõtete vähemusosaluse börsileviimine või täielik erastamine.

- Teie ministriamet algas üsna tormiliselt. Juba enne kui valitsus kokku sai, tõusis kära planeeritava kütuseaktsiisi tõusu pärast. Kohe pärast ametisseastumist selgus, et eelarvest jääb 100 miljonit eurot puudu. Kas olete juba jõudnud kahetseda, et nõustusite ministriameti vastu võtma?

Tõsilugu. Paar esimest nädalat ametis olnuna võib öelda, et riigi rahaline seisukord on selline, et tuleb mõningaid kulukärpeid üle vaadata ja arvestades koalitsioonilepingut, tuleb üle vaadata ka mõningaid tulupositsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles