Suure südamega laulev jutlustaja

Hedvig Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Grammy-võitja Gregory Porter on saavutanud superstaari staatuse ning ta on üks oodatumaid meeslauljaid jazzilavadel.
Mullune Grammy-võitja Gregory Porter on saavutanud superstaari staatuse ning ta on üks oodatumaid meeslauljaid jazzilavadel. Foto: Rainer Ojaste

«Huvitav, kas Eestis on tõesti nii palju džässi ja souli austajaid või on Nordea saal koos kahe rõduga välja müüdud seepärst, et tegemist on Jazzkaare peaesinejaga, Grammy võitnud lauljaga?» mõtlen ma endamisi, kui ootan esimese rea keskel, täpselt laulja mikrofoni vastas, Gregory Porteri ilmumist lavale.

Bänd tuleb enne lavale, et artist saaks muusika saatel ja eraldi aplausiga sisse tulla. Porter ei lase end kaua oodata, ta alustab oma kontserte tihti džässvalsiga «Painted on Canvas», nii ka seekord. Laul jutustab sellest, kuidas me ise oleme oma elu kunstnikud, valides pildi joonistamiseks just need värvid, mida elu on meieni toonud, läbi sündmuste, inimeste ning peegelduste meis enestes.

Juba esimese looga haarab Porteri ääretu soojus, lihtsus ja muidugi tema sametine bariton publiku oma lummusesse. Ta räägib, kui väga rõõmus ta on, esinedes juba teist korda eesti publikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles