Kütuseaktsiisi tõusu vastased avaldasid Toompeal meelt

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldusel oli loosungeid nii eesti keeles kui ka vene keeles. Valdavalt olid protesteerima tulnud vanemaealised inimesed.
Meeleavaldusel oli loosungeid nii eesti keeles kui ka vene keeles. Valdavalt olid protesteerima tulnud vanemaealised inimesed. Foto: Albert Truuväärt

Eile keskpäeval toimus Toompea lossi ees kütuseaktsiisi tõusu vastane meeleavaldus, mille registreeris ja organiseeris Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noorteorganisatsioon MTÜ Sinine Äratus.

Kuigi sotsiaalmeedias näitas ürituse vastu huvi 6000 inimest, ootasid ürituse korraldajad kohale 500–1000 osalejat. Kui palju inimesi tegelikult vihmast ilma trotsides riigikogu hoone ette meelt avaldama tuli, on raske öelda. EKRE hinnangul oli neid umbes 3000.

Meeleavaldajad kandsid erineva sisuga loosungeid, nagu näiteks: «Tark koer ei pure kätt, mis teda toidab», «Riigikogu ei ole rahva isand, vaid teener» ning «Riigikogu, austa Eesti riiki ja rahvast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles