Viis eestlast pole veel Nepali mägedest ära saanud

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopter.
Päästekopter. Foto: AFP / Scanpix

Viis Nepali maavärina ajal mägedes turismireisil olnud eestlast ei ole veel pealinna Kathmandusse jõudnud ja ootavad endiselt päästekopterit.

Turismireisi organiseerinud Sandberg Reiside esindaja Kaarel Liivamäe ütles Postimehele, et kolm Nepalis turismireisil viibivat eestlast on Kathmandus hotellis, viis aga ei mahtunud päästekopteri peale ja nad ootasid esmaspäeval veel pääsemist pealinna.

Praegu ei ole veel teada, millal turismigrupp Nepalist Eestisse tagasi jõuab. Nepalist äralendamiseks peavad turismigrupi liikmed piletid ümber vahetama, kuna esialgsete plaanide järgi pidanuks nad Kathmandust lahkuma 2. mail ja jõudma Eestisse 3. mail.

«Nagu telepildist näha, valitseb Kathmandu lennujaamas praegu täielik kaos ja sealt ei ole niisama lihtne edasi pääseda. Praegu on kõige olulisem, et mägedes viibivad grupi liikmed jõuaksid pealinna, siis saab edasi tegeleda nende Eestisse toimetamisega. Loodetavasti saame reisijuhilt lähiajal teate, et ka ülejäänud meie inimesed on Kathmandusse saanud,» lausus Liivamäe.

Kolm eestlast on praegu Kathmandus hotellis, mis asub maavärinas kahjustamata jäänud piirkonnas.

Kella 15.30 seisuga ei olnud Liivamäe Nepalist uusi uudiseid saanud ja olukord oli sama, mis hommikul. Täna ei hakka eestlaste turismigrupp kindlasti Nepalist Eestisse tagasi tulema. Koduteele asutakse siis, kui grupp on jälle koos.

Eestlaste teekond Nepalist Eestisse kulgeb läbi India ja Soome. «Meil on Finnairiga kokkulepe, et kui meie inimesed saavad Kathmandust Dehlisse, siis vahetab lennufirma vajadusel piletid ära, et nad saaksid varem Helsingi kaudu Tallinnasse jõuda,» rääkis Liivamäe.

Sandberg Reiside organiseeritud turismigrupiga sõitis Nepali üheksa inimest, neist üks hukkus maavärinas. «Sandberg Reisid avaldab hukkunu lähedastele kaastunnet,» ütles Liivamäe.

Nepalis toimus laupäeval maavärin magnituudiga 7,8. Loodusõnnetuses hukkus vähemalt 3218 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles