Viimsi valla juhtidele esitati umbusaldusavaldus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Viimsi Vallavolikogu istungil esitas opositsioonifraktsioon «Viimsilane» umbusaldusavalduse valla juhtidele vallavanem Jan Treile ning volikogu esimehele Priit Robasele.

«Viimane aasta aega on valda juhitud omakasupüüdlikult ja äärmiselt ebaprofessionaalselt. Keskendutud on peamiselt oma isiklike ambitsioonide täitmisele, mitte vallaelanikele heaolu ja turvatunde loomisele,» sõnas Märt Vooglaid (Reformierakond).

Olukorras, kus Viimsi vald on rahandusministeeriumi järelevalve all ning vallavanem Jan Trei (IRL) suhtes on algatatud kriminaaluurimine valla raha omastamise pärast, ei ole vallavolikogu esimees Priit Robas (IRL) aasta aega suutnud komplekteerida revisjonikomisjoni, kes peaks vallas toimuvatele tehingutele hinnanguid andma, heidab opositsioon valla juhtkonnale ette.

«Oleme esitanud õigusabikulude märkimisväärse tõusu osas mitu arupärimist, sisulisi vastuseid saanud ei ole. Olukorras, kus vallavalitsusel on olemas juristid, jääb selgusetuks, miks on vallal õigusabi kulukad lepingud veel mitme maineka õigusbürooga,»  märkis Vooglaid. 

Vallavanem Jan Treile heidetakse ette valla raha kasutamist isiklike õigusabikulude katmisel, nende kulude kahekordistumist viimase aasta jooksul ning valla informatsioonikanalite propagandistlikku ärakasutamist ühe erakonna huvides.

Vallavolikogu esimeest Priit Robast süüdistatakse tegevusetuses ning revisjonikomisjoni töö takistamises.

Vallavanem Jan Trei kohta on keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo algatanud uurimise valla vara omastamise pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles