Kuidas teha «tasuta» telefonikõnesid?

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wire, Whatsapp, Skype ja Facebook Messenger võimaldavad kõik teha telefonikõnesid, kuid igaüks neist kulutab selleks erineval hulgal andmemahtu.
Wire, Whatsapp, Skype ja Facebook Messenger võimaldavad kõik teha telefonikõnesid, kuid igaüks neist kulutab selleks erineval hulgal andmemahtu. Foto: Mihkel Maripuu

Valides laua- või mobiiltelefonilt telefoninumbri, hakkab tööle kõneminutilugeja ja iga peetud kõne eest tuleb operaatorile maksta. Ja see hind tundub tihtilugu natuke liiga kõrge, eriti kui kõrval on odavamad või sootuks «tasuta» alternatiivid. 

Üha suurem osa veebikasutamisest liigub nutiseadmetesse ning enamik neist on varustatud mahukate andmesidepakettidega, mis justkui tagavad piiramatu teenuste tarbimise. Seejuures pakuvad paljud suhtlusrakendused, mida oleme harjunud kasutama tasuta sõnumite saatmiseks, ka telefonikõnede tegemise võimalust, küsimata seejuures raha. Päris tasuta pole siiski ka rakenduste kaudu kõnede tegemine – andmeside eest tuleb ikkagi maksta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles