Kõik Nepalis viibivad Eesti kodanikud tahavad riigist lahkuda

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välisministeeriumi andmetel soovivad kõik praegu Nepalis viibivad Eesti kodanikud riigist lahkuda.

Ministeeriumil on andmed maavärina ajal Nepalis viibinud 31 eestlase kohta, neist neljaga polnud ministeerium eilse õhtu seisuga ühendust saanud.

Enamik Nepalis viibivatest Eesti kodanikest on turistid. Suurim maavärina ajal Nepalis viibinud turismigrupp on Sandberg Reiside organiseeritud matkarühm. Üheksaliikmeline grupp sõitis Nepalisse 21. aprillil ning sellesse matkarühma kuulus ka ainus teadaolev maavärinas hukkunud Eesti kodanik. Esmaspäeva õhtu seisuga viibis kolm inimest sellest grupist Katmandus hotellis ja viis inimest ootas pealinnast 60–70 kilomeetri kaugusel Langtangi orus päästekopterit. Grupp lahkub riigist pärast seda, kui mägedes viibivad rühma liikmed on samuti pealinna jõudnud. Esialgse kava järgi pidanuks rühm lahkuma riigist 2. mail, nüüd üritavad nad naasta kodumaale esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles